Diakonin hjälper och stöder

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ordet diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om medmänniskan genom hela livet. Det är kyrkans utsträckta hand till alla som behöver hjälp.

Då du känner dig ensam, ledsen, sörjer, har problem i relationer, kämpar med ekonomiska eller andra bekymmer, kan du vända dig till församlingens medarbetare. Präster, diakoniarbetare och andra medarbetare i församlingen finns till för dig. Till dem kan man vända sig med frågor om Gud, tro, bön och förbön, de har tystnadsplikt.

Diakonin i Solfs församling har stängt 1.6 - 15.8.2021! Om du är i behov av hjälp, ring istället pastorskansliet 044-770 8122!

Om du önskar bidra till närhjälpen här i Solf så får du gärna göra det genom att donera en summa till Solfs församlings diakonifond. Vårt tillståndsnummer är RA/2020/1354 och kontonumret är: FI07 4970 1440 0007 15, HELSFIHH. Kom bara ihåg att i meddelandefältet skriva in: Solfs församlings diakoni.

*****

Solfs församling har även ett frivilligt team, diakoniansvarsgruppen, som ställer upp och hjälper till inom diakonin. De representerar olika områden i Solf och känner till personer i sitt område som kan behöva hjälp. Ansvarspersonerna ser gärna att man kontaktar dem när det kärvar till sig.

Ann-Charlotte Granholm, Mobacken, 050-5265365
Ulla Björknäs, Munsmo, 050-4005748
Lisbeth Svarvars, Östersolf, 0500-503150
Lisen Lervik, Söderfjärden, 050-5217960
Ann-Lena Sjöberg, Västersolf, 050-5322499
Gunilla Ahlbäck, Ängarna-Rimal, 050-3442470
Christina Berg, centrum, 050-3016745

Stödtelefon för närstående till missbrukare

Stöd och hjälp

Sorg känner vi när vi har förlorat någon som har stått oss nära. Känslorna är ofta starka. Och ibland förvirrande och oväntade.

Stöd i sorg och i kris

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Du behöver inte vara ensam. Du kan be en församlingsanställd komma på besök eller ta kontakt med kyrkans samtalstjänst.

Läs om samtal och besök

Gemensamt Ansvar 2021 fokuserar på de äldres ekonomiska trångmål. Äldre människor både i Finland och ute i världen har av olika orsaker drabbats av fattigdom. Intäkterna från insamlingen Gemensamt Ansvar 2021 går till äldre personer i ekonomiskt trångmål både i Finland och ute i världen. Insamlingen börjar 7.2.2021.

Du visste väl att hela 20% av det du ger går direkt till vår egen församling och till de äldre som behöver hjälp här i Solf!

Här kommer du direkt till sidan där du kan donera till Solfs församlings insamling!